Centro Lúdic

+34 930500101

TALLER DE RADIO PARA NIÑOS Y ADOLESCENTES Y TAMBIEN PARA CENTROS ESCOLARES

PROYECTO RADIFÓNICO PARA BARBERÁ DEL VALLÉS - LA PRIMERA RADIO CON CONTENIDOS CREADOS POR NIÑOS Y ADOLESCENTES A TRAVES DE LOS INSTITUTOS DE LA ZONA


CENTRE LÚDIC - «MENUDA RÀDIO»

RÀDIO BARBERÀ DEL VALLÈS

Barberà del Vallès té una població censada de més de 30.000 habitants, amb amplis percentatges d'infants i joves amb poques opcions i ofertes d'activitats cultuals i d'entreteniment, Activitats de temps lliure en general.

El projecte que destaco en aquest escrit com a primera opció puntual d'acció social-educativa i d'integració a la cultura Catalana, a l'idioma i a l'esperit d'inclusió és una fusió entre els dos camps que més he treballat al llarg de la meva vida; Dos canals pels quals és important una penetració en l'empatia i la immersió en la cultura catalana dels nouvinguts a Catalunya, dels quals formen una gran part de la Població a Barberà del Vallès. També dels Catalans que formen un altra part important de la població i que necessiten d'un projecte unificador i sobretot engrescador.

La meva formació en aquest camp i el desenvolupament d'aquest projecte durant 12 anys al meu barri natal a Gràcia, formant-me la meva part educativa a Creu Roja Joventut i paral·lelament a la meva dedicació als mitjans de comunicació en els meus inicis amb 19 anys mitjançant la direcció o locució de programes a Ràdio Salut Catalunya, Ràdio Barcelona, Onda Cero, Onda Rambla, Canal 25 tv, Canal Català , Televisió d'Aragó, Televisió d'Osca i d'altres... Així com a productor Musical per diverses cadenes i Artistes en edat escolar.

Tot aquest "Now how " fan sentir-me molt preparat per donar-li forma a una nova fusió que faci d'aixopluc, a tota aquella joventut o infància encara ests poc arrelada a la nostra terra i els seus costums així com la seva història mitjançant activitats de tota mena, sempre inclusives, mai exclusives.

EL CENTRE LÚDIC és un punt de trobada de reunió diària per a tot aquest jovent amb propostes de diverses tipologies;

Tallers

Xerrades

Excursions i visites

Espais de jocs Virtuals

Espai de Jocs de Taula

Cinema

Reforç Escolar

Aprenentatge o millora del Català

Treballs manuals

Dibuix I Pintura

Taller de Ràdio

Curses

Ludoteca al carrer

Espectacles al carrer

Cinema a la fresca

Activitats pels pares

Aprenentatge Balls Populars

Jocs de Rol i Gimcanes Sobre la Història

de Catalunya.

A aquesta llista afegiríem la celebració i participació així com el foment de les festes populars de la zona.

EL gran punt diferencial del projecte LÚDIC és el seu Annex «MENUDA RÀDIO», ja que el projectarà a tota Catalunya mitjançant una Emissora de Ràdio feta , programada, i protagonitzada exclusivament per a les Escoles i instituts de Barberà de Vallès mitjançant els seus alumnes.

Un taller de Ràdio recollirà les millors propostes d'espais d'entreteniment, Formació, Reforç Escolar, Espais Musicals, Espais conta-contes, Notícies etc... fets per infants i joves d'escoles com dèiem existents a aquesta població ubicada en la serralada Costera Catalana. La qual cosa garantirà un ·feedback" i una interacció real entre els oients i els participants i donarà veu a la població més jove del nostre municipi. El fet de poder projectar aquest mitjà a Barberà del Vallès amb els continguts previstos pel taller de Ràdio que es desenvoluparia prèviament als diferents instituts i centres d'ensenyament estaria acompanyat per desconnexions informatives amb COM.RÀDIO, Serveis informatius sobre l'estat de les carreteres i serveis informatius sobre l'estat del temps.

Els centres educatius participants podrien fer ús d'aquesta eina per tal d'incentivar als seus alumnes i poder escollir un equip de 12 nens/es més preparats, segons també el resultat dels tallers previs i més complidors, amb les seves activitats escolars. Aquest equip de 12 nens podrien anar fluctuant entre 2 i 3 cops l'any, tenint com a resultat un total de fins a 36 participants anuals per institut.

Els continguts del taller de Ràdio anirien destinats a treballar;

*vocalització i millora de la lectura

*La creativitat quant a crear escaletes de continguts, així com crear "jingles" i separadors per l'espai en qüestió

*La capacitat de reacció davant eventualitats

*La elaboració de guions

*L' aprenentatge sobre l'edició de continguts ja enregistrats

*La facilitat per a desenvolupar una entrevista amb carisma, improvisant inclús preguntes fora de guió.

*El perfeccionament escrit i llegit del Català

*La diferenciació i coneixement de la diversitat musical i cultural que ens envolta

* El disseny , planificació i creació d'una escaleta de programa

* El foment de respectar una disciplina de treball i d'horaris

* El treball de descobriment de nous talents tant radiofònics com musicals i la seva promoció i comunicació a través del mitjà inclús fent d'aixopluc per tal que puguin creuar les limitacions locals i es fomenti la promoció dels mateixos fora de la nostra demarcació.

* Motivar qualsevol activitat artística i la seva visualització, Joves músics, cantants, ballarins, pintors, escultors, escriptors i totes les arts en general.

* Formar nens i joves preparats per a la feina de reporters al carrer , apropant el mitjà al veïnat amb preguntes d'actualitat.

No cal dir sempre tot amb la supervisió de la Direcció que desenvoluparia des de la meva experiència.

Per una altra banda el projecte ja estaria preparat per sortir al carrer i fer ràdio en directe: Mostra entitats, Festes Majors.... Així com transmetre els "finals de curs" dels diferents instituts.

La tipologia de l' emissora estaria dirigida a oferir diversos tipus de continguts;

EDUCATIUS, microespais d'ensenyança i curiositat de la nostra cultura quant a Idiomes, Història, Alimentació, Música, i altres espais més oberts on persones dedicades a la formació donen resposta a preguntes o dubtes dels oients mitjançant whastaap o trucades de telèfon, reforçant així l'aprenentatge escolar.

ENTRETENIMENT, Conta contes, Espais d'actualitat tractats des del punt de vista dels més petits i adolescents. Espais Musicals. Entrevistes a famosos, concursos per interactuar amb tota la família amb obsequis donats pels nostres col·laboradors.

ESPORTS, Seguiment i resultat de les diverses competicions esportives de tota mena que es duguin a terme al Municipi.

COMERÇ, hem de cridar l'atenció del comerç de Barberà fent-los partícips d'aquest gran projecte aglutinador. conèixer les botigues, fomentar el comerç local i la seva col·laboració. Inclús creant uns adhesius publicitaris per tal que les botigues el tinguin en el seu aparador i des de la Ràdio crear la Targeta "FAMILY CARD" i "JUNIOR CARD", perquè els ciutadans obtinguin descomptes i el més joves participin en esdeveniments realitzats al carrer amb el suport de la Ràdio i els seus espònsors.

LES NECESSITATS TÈCNIQUES;

El projecte requereix un equip tècnic de ràdio Mòbil , que servirà per dur a terme els tallers de ràdio als instituts.

L' emissora que donarà senyal a tots els continguts distribuïts entre Matí i Tarda tots els dies de la setmana o dies programats setmanalment.